Geluk

Geluk

juni 10, 2021 0

Bekende sprekers over geluk

Wat is geluk? Waar wordt je gelukkig van? Hoe gelukkig ben je? Is geluk maakbaar? Maakt geld en succes gelukkig?

< vorige pagina

“Er is een groot verschil tussen je leven een cijfer geven of je geluksgevoel in een moment”

Voor je leven geldt een lange termijn geluksgevoel en in het moment een korte termijn geluksgevoel. Je korte termijn geluksgevoel is het genot en plezier hebben in het moment van bijvoorbeeld chocola eten, schoenen kopen, een vakantie of een avondje uit. En op langer termijn is dat je tevreden bent met je eigen leven, de zaakjes goed voor elkaar hebben, een zorgeloos en verstandig leven leiden, je nuttig voelen bij wat je doet en de behoefte aan zingeving vervullen.

Bronnen
www.guidoweijers.nl
www.heldenenhordes.nl
Youtube: Vodgasten

“Geluk is een kwestie van doen”

Beleef fijne momenten, gebruik je talenten, zorg dat je van betekenis kunt zijn voor een groter geheel, toon je dankbaarheid, tel je zegeningen, doe aardige dingen voor mensen, spontaan en gepland, en zorg goed voor je lijf door bijvoorbeeld te sporten, te lachen of te mediteren.

“Geluk is het feit dat je er voor open kunt stellen om het te kunnen zien en te kunnen voelen”

Geluk is het besef dat je knoppen hebt en dat je in staat bent ze te bedienen. Je bepaalt niet je omstandigheden, want dat kun je niet, maar je bepaalt wel je geluk met hoe je omgaat met de dingen.

Bron
www.goedinjevel.nl

“Het leven is geen zoektocht naar geluk, maar een zoektocht naar de verbinding met jezelf”

Geluk is niet maakbaar, maar stuurbaar. Accepteer dat je geen controle hebt op de uiteindelijke resultaten. Geluk is niet het creëren van de ideale omstandigheden, maar hoe je omgaat met de omstandigheden. Train je mindset om de groei in elke omstandigheid in te zien. Accepteer wat je niet kan veranderen. Het leven is geen zoektocht naar geluk, maar een zoektocht naar de verbinding met jezelf. Gun je zelf altijd een moment voor jezelf om die verbinding te voelen. Geluk is er altijd al. In de verbinding met jezelf, daar vind je alle wijsheid en helderheid om de juiste keuzes te kunnen maken.

Bron
www.thijslindhout.nl

“Goede hechte relaties zijn goed voor je geluk, gezondheid en welzijn”

De duidelijkste boodschap van het langst lopende onderzoek (meer dan 75 jaar oud) naar wat ons levenslang gelukkig en gezond houdt, is het volgende: Sociale banden zijn goed voor de mens. Mensen met meer sociale contacten leefde gelukkiger, gezonder en langer dan mensen met minder connecties. Eenzaamheid is “dodelijk”. De ervaring van eenzaamheid werkt giftig. Het gaat niet om de hoeveelheid vrienden, familie, connecties of vaste relatie, maar om de kwaliteit van de nauwe relaties die je hebt. Relaties met veel conflicten bleken erg ongezond te zijn. Leven in goede warme relaties beschermen ons daarin. De tevredenheid over de relatie is het meest doorslaggevende resultaat voor een gelukkiger en langer leven. Mensen die ongelukkiger zijn in relaties, ervaren meer fysieke pijn door emotionele pijn. Goede relaties beschermen niet alleen ons lichaam, maar ook ons brein. Mensen die in tijden van nood kunnen rekenen op hun relaties behouden langer een scherp geheugen.

“Je bent voor je eigen geluk niet afhankelijk van andere mensen of een partner”

Geluk is géén doel. We zijn geprogrammeerd met de drang tot zoeken naar ons Zelf, wat hetzelfde is als het zoeken naar liefde of geluk, omdat dit de aard is van het Zelf. We zoeken dus allemaal naar liefde, naar geluk. Echt blijvend geluk vind je niet in die buitenwereld. Blijvend geluk vind je door te kijken vanuit geluk, dus vanuit jeZelf. Geluk heeft ook te maken met het vinden van je roeping, het gevoel dat je bestemd bent voor een bepaalde taak in je leven. Zowel je geluk als je roeping is je natuurlijke staat van zijn. We hebben namelijk allemaal een unieke taak te vervullen. Zijn wie we in essentie zijn en daarin de vorm vinden, de rol(len) vervullen en uiting te geven aan wie jij in werkelijkheid bent. Dit is al vanaf je geboorte besloten. Het is belangrijk dat je weet waar jouw energie van gaat stromen, waar jij in je kracht staat en waar jij blij van wordt.

Bronnen
www.verahelleman.nl
www.emotieexpertisecentrum.nl
Youtube: vera verheldert

“Laat ons ook ongelukkig zijn”

De Wachter signaleert in onze maatschappij een onwil om verdriet en problemen als normale verschijnselen onder ogen te zien. We zijn geobsedeerd door geluk. Alles moet leuk zijn. Er is geen ruimte voor falen of tegenslag. Dat is een vergissing volgens de psychiater. We moeten af van het idee dat ons leven alleen maar leuk moet zijn en we hoeven niet bang te zijn voor wat ongeluk. De lastigheid is in het leven af en toe daar, dat is niet te vermijden. De mooiste liefdevolheid tussen mensen toont zich in lastige dagen.

“Het brein went bijna aan alles”

Als je eenmaal ergens gewent aan bent, zoals meer geld, een groter huis, succes of een warm bad, en we zijn eenmaal voorzien van onze basisbehoeften, dan voegt het niet meer zoveel toe aan je geluk.

Bronnen
www.paulsmit.nu
www.neuroimpact.nl
www.nondualiteit.one

“Geluk is een pure staat van zijn waarin je volledig in ontspanning bent”

Geluk = ontspanning. Je bent in staat om in het nu-moment te kunnen leven. Om van het nu-moment te kunnen genieten. Of je nu in beweging bent, in actie moet komen of dat je rust neemt. Ook zonder alle verhalen van toen en straks. Je kunt alles loslaten. In deze staat van zijn is er acceptatie. Dankbaarheid voor het moment. Je bent in staat om verbinding te voelen. Je voelt je in balans. Je voelt dat alles oké is. Geluk is dat ontspannen thuisgevoel in jezelf, waar je ook bent, wat je ook doet en wat er ook gebeurt.