Gevoelens

Gevoelens als navigatiesysteem

Wat is gevoel en intuïtie? Wat zijn emoties? Waar komen ze vandaan? Wat moet je er mee? Hoe ga je er mee om?

Je hart is het centrum van je gevoelens. Laat je hart je gids zijn

Baptist de Pape

Veel grote spirituele leermeesters omschrijven het hart als de bron van ware kracht en een toegangspoort tot alle wijsheid. Volgens wetenschappelijke inzichten is het hart meer dan alleen een bloedpomp. Het verwerkt informatie en communiceert met het lichaam en de hersenen. De eerste stap om in contact te komen met je hart, is inzien dat het hart je diepste wezen is.

The power of the heart – Laat je hart je gids zijn

Website
www.thepoweroftheheart.com

“Alle emoties hebben een boodschap. Ze geven een feedback op jouw binnenwereld

Vera Helleman

Het is niet het leven waar mensen mee worstelen, maar hun emotionele reacties op wat er in het leven verschijnt. Het zijn de emoties die in de weg zitten, die men dan het liefst wil onderdrukken of uitleven op de omgeving, met alle gevolgen van dien.

Als jij een emotie waarneemt dan gebeurt dat in jouw lichaam. Jij neemt de wereld waar door middel van je gedachten, gevoelens en je lichaam.

Kort gezegd is een emotie een vernauwing of verruiming in je gevoelssysteem. Ze geven een feedback op hoe je binnenwereld omgaat met de buitenwereld en helpen je een leven te creëren dat afgestemd is op wie je werkelijk bent.

Vrij zijn is emotioneel onafhankelijk zijn van anderen.

De emoties die je ervaart vertellen ook veel over je karakter. Op basis van de emoties die je regelmatig in je leven ervaart, kun jij je sterke kanten en valkuilen van je persoonlijkheid bepalen.

Doe de test!

Je emoties laten onmiddellijk weten of je op de juiste weg zit”

Gary Zukav

Je lichaam verteld je hoe jij je voelt en of iets wel of niet goed voelt. Emotioneel bewustzijn is een techniek om je authentieke kracht te creëren en om spiritueel te groeien. Je doet dat door de signalen van je lichaam waar te nemen. Je observeert wat er allemaal in je lichaam gebeurt. Bijvoorbeeld in je maag, in je keel of in je hart.

Je lichaam weerspiegelt voortdurend je emotionele toestand. Er is een reden dat stress je een onbehaaglijk gevoel geeft, terwijl je bij positieve emoties juist gelukkig voelt. Een emotioneel bewustzijn is niet alleen emoties herkennen, maar ook het vermogen om specifiek te kunnen voelen in bepaalde gebieden van je lichaam.

Uiteindelijk fungeren onze emoties als een navigatiesysteem dat ons laat weten wanneer we op één lijn zitten met ons diepste wezen en de liefde.

Iedere emotie die je hebt is een boodschap van je innerlijke bron, je ziel. Je emoties laten onmiddellijk weten of je op de juiste weg zit.

Projecten > Bewust leven > Gevoelens