Ivo-schipper-psychoses

Ivo Schipper

Kort nadat mijn moeder plotseling overleed aan een hersenbloeding, werd mijn vriendin in het GGZ opgenomen met een zware psychose. T/m 2022 volgde meerdere ontregelingen, opnames en gesprekken met psychiaters. Ik beleefde zeer intense momenten in tijden van crisis en herstel.

PsychoseNet

Dirk de Wachter

Ik besef inmiddels hoe lastig het is voor een buitenstaander om enigszins een idee te krijgen hoe het is om een psychose te krijgen of mee te maken van dichtbij. Alles samengevat zul je wel begrijpen dat mijn vriendin en ik enorm zijn uitgedaagd.

Maar zoals Johan Cruijff zei: “Elk nadeel heb z’n voordeel”. Het positieve aan alles, is dat ik gaandeweg steeds beter leerde voelen, begrijpen, accepteren, uiten, delen en meer in overgave en in het NU ben gaan leven. Ik kijk met veel dankbaarheid terug naar alle levenslessen en inzichten. Ze zijn enorm waardevol geworden en ik voel me nu veel dieper verbonden met mezelf en de mensen om mij heen.

Wat wil je nog meer weten?