Inspirerende levensverhalen

Inspirerende levensverhalen

Over omgaan met tegenslagen, hoge pieken, diepe dalen, verandering, een nieuw leven, groei en succes.

“Als je tegen jezelf aanloopt en opzoek gaat naar jezelf, dan kom je uit op spiritualiteit

Patrick Kicken

Patrick was succesvol radiomaker voor o.a. 3FM en Radio Veronica. Op een dag ging het mis, hij kreeg meerdere burn-outs en moest zijn ideeën over succes grondig bijstellen. Op zoek naar antwoorden begon hij zich te verdiepen in spiritualiteit – nondualiteit – luisterde hij naar inspirerende sprekers, las hij boeken van onder andere Eckhart Tolle en Jed McKenna, en startte hij zijn eigen podcast “Leven zonder stress” waar hij inmiddels honderden experts heeft geïnterviewd.

Ik overleefde een herseninfarct en werd een betere versie van mezelf

Willem Philipsen

Willem werkte als gitarist en topmuzikant voor onder andere de Postmen, Soulvation en Anouk. Samen met hen stond hij op de grootste festivals. Maar aan dit leventje kwam een abrupt einde toen hij op 23 jarige leeftijd een herseninfarct kreeg. Als gevolg daarvan raakte Willem voor de rest van zijn leven gedeeltelijk verlamt, waardoor hij nooit meer gitaar kon spelen.

Hij had een enorme tegenslag te verwerken, maar vond opnieuw levenskracht. Nu heeft hij een nieuwe missie. Jong en oud laten zien dat je altijd opnieuw kunt beginnen. Zijn herstelproces kostte veel tijd en inspanning, maar heeft hem veel geleerd. Hij ontdekte andere talenten en kanten bij zichzelf.

In 2021 is zijn boek gepubliceerd met de titel “Met de stroom mee”. Het staat symbool voor de levenshouding die hij nastreeft. De weg met de minste weerstand. Een bewuste keuze om je niet meer te verzetten, maar te leren omgaan met alle obstakels en problemen die hebben geleid tot persoonlijke groei.

Durf je passie te volgen. Het proces, je persoonlijke lessen, is belangrijker dan winnen

Bibian Mentel

Bibian Mentel zette zich in om mensen met een fysieke en mentale uitdaging aan het sporten te krijgen en ze is grondlegster van de Mentelity Foundation. 21 maart 2021 overleed deze liefdevolle en inspirerende vrouw aan de gevolgen van kanker. Haar levenskracht, optimisme en drive om alles uit het leven te halen, is een prachtig voorbeeld voor ieder mens.

Bibian Mentel: “Jullie gaan mij niet vertellen wat ik niet kan. Van kinds af aan heb ik veel gesport en al snel voelde ik me vooral aangetrokken tot sporten als surfen, wakeboarden en snowboarden. Het rebelse en tegendraadse. De grote aantrekkingskracht van het gevoel van vrijheid. Het leren omgaan met de natuur, de elementen en je eigen talent en vaardigheden is iedere keer weer anders. Dat vraagt om respect, zelfkennis en aanpassingsvermogen. Na mijn beenamputatie is dit gevoel alleen maar sterker geworden door de extra fysieke uitdagingen.

Als zevenvoudig wereldkampioen en driemalig Paralympisch kampioen, durf ik te stellen dat het proces belangrijker is dan het winnen. Winnen is een fantastisch, maar tijdelijk gevoel. Het proces duurt jaren waarin er continue persoonlijke lessen te leren zijn. Kleine en grote overwinningen behalen in je eigen ontwikkeling; dat is waar het werkelijk om gaat. Durf je passie te volgen en wordt de beste versie van jezelf.”

Psychoses zie ik niet als een ziekte, maar als een persoonlijke crisis en transformatieproces

Tim Knoote

Tim heeft ervaring met drie ‘psychoses’ en gedwongen opnames. Vanaf moment één doorbrak hij taboes door zijn psychische kwetsbaarheid bespreekbaar te maken. Hij leeft nu medicatievrij, in harmonie en in verbinding met zichzelf en zijn omgeving, werkzaam als ervaringsdeskundige coach en adviseur.

Ik ben zoveel meer dan de nare dingen die me zijn overkomen. Geluk hangt niet af van alles dat goed gaat in je leven”

Jane Marczewski

Jane Marczewski (artiestennaam: Nightbirde) verteld dat ze een overlevingskans heeft van 2 procent vanwege terminale kanker. Ondanks deze diagnose heeft ze op een moment in haar leven besloten om positief te blijven, dromen na te jagen, zoveel mogelijk te genieten en haar boodschap te delen. Ze bewijst met haar optreden bij het talentenprogramma dat er zoveel meer is dan alleen haar ziekte. Dat geluk niet afhangt van alles dat goed gaat in je leven. Het is belangrijk dat iedereen weet dat je zoveel meer bent dan de nare dingen in je leven. Iedereen heeft die keuze om er ook anders naar te kijken. Bekijk de video, luister naar haar eigen nummer “It`s ok” en voel dat dit echt is, authentiek, en vanuit het hart komt.

“Je kunt niet wachten tot het leven niet meer moeilijk is voordat je besluit gelukkig te zijn”

Don`t forget to stay golden!

Wesley Vissers

Wesley deelt graag zijn passie en ervaring als bodybuilder. Zijn doel is om de beste ter wereld te worden en de Mr Olympia te winnen. Als topsporter draait alles om je fysieke prestaties, maar ook een zeer gedisciplineerde leefstijl waarbij voeding een belangrijke rol speelt.

Tijdens het trainen zijn er oefeningen die hij gewoon op gevoel doet. De hoeveelheid gewichten zijn dan minder belangrijk. Het gaat om de vorm van de dag en elk lichaam is weer uniek. Zolang je maar het maximale uit jezelf kunt halen. Ook heerst er veel taboe rondom bodybuilders en anabolen. Wesley verteld jou hoe hij er zelf over denkt.

Projecten > Bewust leven > Levensverhalen