Nondualiteit

Intro | Gedachten | Emoties | Geluk | Lichaam | Geest | Leven | Mindf*ck

Advaita vedānta

“Geen-twee”

Advaita vedānta ofwel nondualiteit is een oude spirituele wijsheid uit de Indiase filosofie en kan je helpen om de illusie van het ik-je te doorzien. Geen-twee is een filosofische verwijzing naar het idee dat alles één energie is en dat alles met elkaar is verbonden. Het verwijst naar het Goddelijke, de Bron, de grootste mysterie in ons menselijk bestaan. De woorden komen uit het Sanskriet, een oude heilige schrijftaal. A-dvaita staat voor geen-twee / non-duaal. Vedānta betekent: Het einde van alle kennis.

Paul Smit

Het lijkt alsof jij iemand bent die is afgescheiden van de rest van de natuur

https://www.youtube.com/watch?v=9U_Syz7e6t8u0026t=11s

Dat komt omdat er een zelfbewustzijn in ons brein ontstaat met een ik-gevoel en ik-gedachten. In dit filmpje legt Paul Smit uit, hoe dit werkt in ons brein.

Stine Jensen

“Dus ik ben één”

Als filosoof is denken de basis van je bestaan. Tenminste, dat dacht Stine Jensen altijd. Maar de laatste tijd dringt zich bij haar de vraag op: wat blijft er van mij over zonder mijn gedachten? Bén ik mijn denken? In haar zoektocht naar een antwoord stuit Stine op ‘Non-dualisme’. Aan de hand daarvan verkent ze de randen van de klassieke filosofie en maakt een reis langs satsangs, yoga-goeroes, spirituele coaches en een boeddhistisch filosoof. Om ten slotte de controle over haar denken volledig los te gooien.

Patrick Kicken & Sanny Verhoeven

“Hoe nondualiteit Patrick heeft geholpen bij zijn burn-out”

Patrick werkte 21 jaar voor de landelijke radio en heeft al een hele zoektocht naar geluk afgelegd. Hij deed alles wat hij leuk vond, totdat het hem te veel werd en hij tot 2 keer toe een burn-out kreeg. We praten over wat hij hiervan leerde en hoe leven vanuit nondualiteit hem helpt om gelukkig te leven.

Vera helleman & Patrick Kicken

“Over eenheid, projecties en het verbinden met jeZelf”

Patrick Kicken in gesprek met Vera Helleman over nondualiteit.

Paul Smit

“Webinar over nondualiteit”

Paul Smit is o.a. filosoof, cabaretier, neurowetenschapper en een veelgevraagde (online) spreker. Hij studeerde af op ‘de evolutie van het menselijk bewustzijn’ en schreef boeken over filosofie, psychologie en neurowetenschap. Paul kan je ontzettend veel te vertellen over nondualiteit en in deze webinar legt hij het helder, eenvoudig en met leuke humor aan je uit.

Alles over niets

“Film over nondualiteit”

Alles over niets” nodigt je uit de dagelijkse ratrace los te laten door een geheel andere zienswijze op het leven. Wanneer je wordt geraakt door het inzicht kan alles in je leven ingrijpend veranderen terwijl daar niets voor hoeft te veranderen.

Wat is het ego eigenlijk precies?

“Het ego is een ik-beeld van wie jij denkt te zijn”

Het word gezien als een duistere derde persoon die ons in de leuren legt, maar klopt dat beeld wel? En hoe is het ego gerelateerd aan overtuigingen?

Eckhart Tolle & Oprah Winfrey

“Rollenspel en de vele gezichten van het ego”

Bespreking van het boek “Een nieuwe Aarde